Super concert caritabil la Ploiești pentru un nou centru de primiri urgențe și triaj la Spitalul Copiilor

Dată publicare:

Distribuie:

Vineri, 16 iunie, pe stadionul Ilie Oană, va avea loc un super-concert caritabil pentru Spitalul Copiilor din Ploiești. Vor urca pe scenă TAXI, VUNK, Nico, DIRECȚIA 5, RALUCA- PROIECTUL BALKANIC și ELENA GHEORGHE, iar evenimentul va fi prezentat de către Mihai Morar, Daniel Buzdugan și DJ TAZZ. Cheltuielile de organizare vor fi suportate de către MRS Residence, iar fondurile strânse din vânzarea biletelor la concert vor fi folosite pentru construcția și dotarea unui nou centru de primiri urgențe și triaj la Spitalul Copiilor din Ploiești. Fundația Metropolis va dubla suma strânsă în urma concertului.

Spitalul copiilor din Ploiești are nevoie de un nou centru de primiri urgențe și triaj. Actualul spațiu, un hol lat de doi metri, este subdimensionat și nu corespunde necesităților actuale, în condițiile în care aici ajung peste 40.000 de copii anual, din Prahova și județele limitrofe.
Conducerea spitalului a reușit până acum să întocmească documentația necesară pentru un nou UPU, investiția fiind evaluată la 200.000 de euro.
”Imediat ce vom dispune de resursele financiare vom putea demara construcția și dotarea unui spațiu de primiri a pacienților și părinților la standarde înalte. Astfel, vom elimina nu doar disconfortul, dar îi vom ajuta și pe medicii din Urgențe să gestioneze mai bine afluxul de pacienți” susține Anca Miu, managerul spitalului de copii din Ploiești. Acum, copiii care ajung la UPU cu diverse afecțiuni nu pot fi triați în timp real astfel încât să fie eliminat riscul epidemiologic.
Pentru că actualul spital de copii este amenajat într-o clădire veche de mai bine de 70 de ani, noul UPU va fi construit de la zero, pe structură metalică. Asta înseamnă că timpul alocat investiției realizată cu fondurile strânse la concertul caritabil din 16 iunie de pe stadionul Ilie Oană va fi unul mult mai scurt decât pentru o construcție clasică. Odată ridicat, noul UPU va putea fi dotat și cu aparatură, modernă care nu a putut fi cumpărată până acum tocmai din cauza lipsei de spațiu.
Așadar, cumpărând un bilet la super concertul caritabil din 16 iunie, al cărui preț este unul accesibil (între 10 și 50 de lei) poți contribui la sănătatea copiilor noștri.

Primele bilete au fost puse deja în vânzare online, pe platforma www.entertix.ro.

Concertul caritabil este organizat de către MRS Residence, în parteneriat cu FC Petrolul Ploiești, Fundația Metropolis, Primăria Municipiului Ploiești, Ploiești-Capitala Tineretului din România 2024 și Observatorul Prahovean.
Fondurile strânse la concertul caritabil vor fi dublate de Fundația Metropolis, fondată de Codin Maticiuc, în cadrul campaniei “Spitale publice din bani privați”.