Maristar a finalizat în două luni și jumătate calea de rulare Constanța-București a podului de la Cernavodă

Dată publicare:

Distribuie:

Maristar a finalizat în două luni și jumătate calea de rulare Constanța-București a podului de la Cernavodă

Joi, 27 mai 2021 – Maristar a finalizat într-un timp record prima etapă a reabilitării podului peste Dunăre de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, urmând să dea în folosință calea de rulare dinspre Constanța spre București, ce a fost integral modernizată. Pe toata perioada verii vor continua lucrările la infrastructura podului.

Compania Maristar a câștigat la începutul anului contractul pentru “realizarea Lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”, cu o valoare de 66,8 milioane de lei fără TVA.

“Reabilitarea căii de rulare Constanța-București a podului de la Cernavodă a fost realizată într-un timp record și la un nivel ridicat de calitate. O echipă de 200 de oameni a lucrat zilnic, cu excepția sărbătorilor de Paște, pentru a finaliza la timp lucrările, astfel încât să se circule în siguranță spre litoral înainte de începerea sezonul estival. Pe toată perioada verii vom continua lucrările de infrastructură a podului, urmând ca în septembrie să începem a doua etapă importantă, modernizarea căii de rulare dinspre București spre Constanța.”, a declarat George Vlasie, directorul general Maristar.

Pe 15 septembrie va urma a două etapă important a proiectului, reluarea lucărilor pe calea de rulare București-Constanța a podului peste Dunăre de la Cernavodă. Reabilitarea podului este finanțată din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 24 luni pentru perioada de execuție a lucrărilor și de 60 de luni pentru perioada de garanție.

În timpul lucrărilor au fost utilizate circa 80 de utilaje și instalații pentru realizarea de lucrări precum:

  • Frezare îmbrăcăminți asfaltice – 3.600 tone
  • Demolare betoane – 1.450 tone
  • Demontare parapeți existenți – 2.332 mp
  • Turnare beton – 780 mc
  • Lucrări de hidroizolație: 14.580 mp
  • Schimbare iluminat
  • Turnare asfalt – 3.920 tone
  • Montare parapeți metalici rutieri tip foarte greu nou – 2.332 mp
  • Lucrări de întreținere metal executate până în prezent – 30.000 mp
  • Lucrări de întreținere beton executate până în prezent – 5.000 mp

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanța, de asemenea unind Drobogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Imagini video cu lucrările de reabilitare ale podului de la Cernavodă: https://www.youtube.com/watch?v=exCV7Eus7qI&feature=emb_title

Despre Maristar

Este o companie românească de construcții, cu 14 ani de experiență, care a derulat peste 100 de proiecte civile, industriale și de infrastructură. Compania deține o flotă de peste 100 de utilaje și echipamente cu care poate derula proiecte de anvergură ca antreprenor general.

Maristar a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 141 de milioane de lei, în creștere cu 30% față de anul precedent, în principal datorită dezvoltării activității pe lucrările de infrastructură.

Contact

comunicare@maristar.ro

office@maristar.ro