Podul de la Cernavodă intră în reparații. Contractul a fost semnat! Maristar poate începe lucrările.

Dată publicare:

Distribuie:

Update privind lucrările de reparații la Podul de la Cernavodă:
 
🔻Odată cu finalizarea montării semnalizării rutiere temporare aferentă lucrărilor de reabilitare a Podului de la Cernavodă, D.R.D.P. Constanța informează că, începând cu data de 16 martie 2021 s-au instituit restricții de circulație pe Autostrada A2, pe sectorul cuprins între km 155+415 și km 161+497, după cum urmează:
– se restricționează circulația rutieră pe calea de rulare spre București;
– traficul este deviat pe calea de rulare spre Constanța, unde circulația se va desfășura în ambele sensuri.
 
🔻S-a realizat bretea pentru devierea traficului rutier de pe calea 2 (sensul CT-B), pe calea 1 (sensul B-CT), pe Autostrada A2, la km 160, în vederea efectuării lucrărilor de reparații la Podul rutier Cernavodă.
 
🔻S-a început frezarea suprafeței asfaltice în cadrul lucrărilor de reabilitare la Podul Cernavodă situat pe Autostrada A2, la km 157+600.
 
🔻Restricțiile sunt valabile până în data de 27.05.2021.
În perioada sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație.

În prezența ministrului Cătălin Drulă, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai MARISTAR COM SRL au semnat contractul pentru „Realizarea Lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă”, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”.

 

Contractul este în valoare de 66,847,689.39 de lei fără TVA. Are finanțarea asigurată din fonduri europene nerambursabile și o perioadă de execuție de 24 de luni și de garanție de 60 de luni.

 

În timpul sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație.

 

”Prin semnarea acestui contract îmi doresc ca în cel mai scurt timp să nu ne mai confruntăm, când mergem spre litoral, cu problemele de pe partea carosabilă a Podului de la Cernavodă. I-am cerut antreprenorului să își facă treaba eficient, deoarece  CNAIR va verifica în permanență calitatea lucrărilor. Nu ne permitem să mai fie făcute lucrări de mântuială, iar, după prima ploaie sau ninsoare, să ne trezim cu gropi în carosabil. Totodată, i-am cerut antreprenorului să aibă în vedere ca, în perioada sezonului estival, să facă doar lucrări la partea de infrastructură, astfel încât să evităm impunerea de restricții de circulație și îngreunarea traficului”,  a precizat ministrul Cătălin Drulă.

 

În cadrul contractului de reabilitare a părții rutiere vor fi realizate o serie de lucrări, printre care: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea sistemului rutier, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces.