Cum accesezi un credit Prima Casa?

Dată publicare:

Distribuie:

Procedură și informații utile

Pentru a obține un credit Prima Casă, solicitanții trebuie să se adreseze uneia din băncile participante în program.

Această vizită se poate face atât înainte de a începe să cauți o locuința, cât și atunci când ai găsit deja. O atenție deosebită trebuie acordată termenului de plată din antecontractul de vânzare-cumpărare. Procedura de acordare a creditului poate dură între 50-60 zile în funcție de bancă cu care alegi să colaborezi.

La prima vizită la bancă, ofițerul de credit face o evaluare a clientului, pentru a verifica dacă acesta se încadrează în condițiile de eligibilitate.

Pașii următori constau în aducerea documentelor solicitate de bancă, cum ar fi:


-copie după contract de muncă și adeverința de venit;

-antecontract de vânzare-cumpărare imobil ;

-extras de carte funciară pentru imobil;

-declarație pe proprie răspundere la notar, cu privire la faptul că nu mai deții nicio locuință sau locuința deținută are o suprafață utilă de cel mult 50 mp;


Durata de analiză a dosarului variază între 1-2 săptămani, iar fondul de garantare analizează dosarul în aproximativ 5 zile lucrătoare. În eventualitatea în care creditul este aprobat, vei realiza un contract cu banca și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM. Astfel, vei avea posibilitatea de a cumpăra locuința dorită.

Persoana care optează pentru un astfel de credit are obligația de a plăti un depozit care să echivaleze dobânda a trei luni de credit. Totodată, se obligă să nu o instrăineze în primii 5 ani de la achiziționarea sau construirea ei. O ultimă obligație vizează că această să fie asigurată, iar despăgubirile să fie cesionate în favoarea statului român.

Alătură-te ansamblului nostru rezidențial!

Mrs Residence Ploiești